fvto geniki archetypo

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

Περιηγηθείτε στον κατάλογο μας  και ανακαλύψτε τον κόσμο της Αναζήτησης...

Δείτε εδώ


nasa-earth-rounding-sun-high-wallpapers

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΙΑ ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΓΝΗΣΙΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

 

του Παναγιώτη Λιβιεράτου

 

Περισσότερα εδώ 


book-publishing

E-SHOP

Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ΕΔΩ

Ο Καλοκάγαθος Διάβολος

 

kalokagathos smallcover

deite-sto-eswteriko
pdf cover kalokagathos
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ > ΕΣΩΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ | ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Περιγραφή:

Ο Πήτερ Ουσπένσκι (1878-1947) υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες πνευματικές μορφές του καιρού μας. Φιλόσοφος, μαθηματικός, συγγραφέας και πνευματικός δάσκαλος, μαθήτεψε κοντά στον Γεώργιο Γκουρτζίεφ και αφιέρωσε όλη του τη ζωή στη διερεύνηση των μεγάλων ερωτημάτων της ανθρώπινης ύπαρξης και κυρίως, κατά πόσο ο υλικός κόσμος που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας είναι η μόνη πραγματικότητα – πράγμα που αποτελεί πεποίθηση των περισσότερων ανθρώπων. Ο Ουσπένσκι είχε την άποψη πως η πίστη αυτή είναι η πηγή όλων μας των προβλημάτων, καθώς παραβλέπουμε το αληθινό πρόβλημα, που είναι η απελευθέρωσή μας από τη φυλακή της ύλης. Θέλοντας να κάνει γνωστή την οπτική του αυτή έγραψε τον Καλοκάγαθο Διάβολο, μια αλληγορική ιστορία με πρωταγωνιστή ένα νεαρό Άγγλο, δημόσιο υπάλληλο, που ζει στην Κεϋλάνη και αποφασίζει κάποια στιγμή να αγωνιστεί για την ψυχή του. Στην πάλη του αυτή έχει να αντιμετωπίσει τον Διάβολο, που προσπαθεί με διάφορους τρόπους να εμποδίσει τον νεαρό άνδρα να ξυπνήσει και να αντιληφθεί ότι ζει φυλακισμένος στην ύλη... Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο, μένει έκπληκτος από το τεράστιο ενδιαφέρον, ουσιαστικά την προσκόλληση του Διαβόλου στον ήρωα της ιστορίας, πράγμα που συνιστά και την κεντρική ιδέα όλης της αφήγησης: ο Διάβολος ενδιαφέρεται για εμάς μόνο όταν κάνουμε μια πραγματική προσπάθεια να αποδράσουμε – μια ιδέα στην οποία ο Ουσπένσκι επιστρέφει συχνά σε όλα του σχεδόν τα έργα. Κατά τον ίδιο, λίγοι άνθρωποι είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ότι το τίμημα του να κάνεις το σωστό είναι πολύ υψηλό, καθώς έρχεσαι αντιμέτωπος με αντίρροπες δυνάμεις που ορισμένες φορές φέρνουν την καταστροφή. Επίσης λίγοι άνθρωποι βλέπουν την πραγματικότητα ως έχει. Οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται παρά ένα πολύ μικρό φάσμα της, με τις συνέπειες (δραματικές) αυτής της «ύπνωσης» να είναι ολοένα και πιο ορατές στις μέρες μας. Ο ίδιος δίδασκε πως αν ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων καταφέρει να αφυπνιστεί και να δει καθαρά την κατάστασή του, ο κόσμος θα μπορούσε να αλλάξει

 

  • ISBN: 978-960-421-262-0
  • Σελίδες: 142
  • Διαστάσεις: 13 Χ 20 εκατ.
  • Α Έκδοση Μάρτιος 2019

 

ΤΙΜΗ: 11,50 €

 

 

icon cart
Αγοράστε το τώρα με έκπτωση από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα!

 

 

Συγγραφέας: Πήτερ Ουσπένσκι

Ο Πήτερ Ντεμιάνοβιτς Ουσπένσκι (1878-1947) υπήρξε σπουδαίος στοχαστής, μαθηματικός και αναζητητής των ιερών παραδόσεων. Το 1915 συνάντησε τον Έλληνα πνευματικό δάσκαλο Γεώργιο Γκουρτζίεφ και έγινε μαθητής του – μια συνάντηση που άλλαξε ριζικά τη ζωή του. Τα επόμενα χρόνια, και μέχρι το τέλος της ζωής του, ασχολήθηκε με τη μελέτη των ιδεών του Γκουρτζίεφ και τη μετάδοση της διδασκαλίας του, στον κύκλο των πολλών μαθητών που απέκτησε ο ίδιος.

Ανάμεσα στα πιο γνωστά του βιβλία είναι: Ένα Νέο Πρότυπο του Σύμπαντος, Η Παράξενη Ζωή του Ιβάν Οσοκίν, Συνομιλίες με έναν Διάβολο και Αναζητώντας τον Κόσμο του Θαυμαστού, η πιο σημαντική ίσως καταγραφή της διδασκαλίας του Γκουρτζίεφ έως σήμερα.

 

Πισω στην κορυφη