ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ

EKDILOSI-19-IAN-2018

Ο ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Πώς μπορεί να γεννηθεί κάτι νέο μέσα μας έχοντας τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή μας;

Είναι πολύ δύσκολο να αφήσει κανείς τις παλιές πεποιθήσεις του. Νιώθουμε άνετα μαζί τους, είναι η συναισθηματική μας ασφάλεια. Περάσαμε όλη μας τη ζωή αναπτύσσοντας συνήθειες, χτίζοντας εσωτερικές στάσεις και οικοδομώντας ιδεολογίες πάνω στις πεποιθήσεις μας. Σαν κάποιον που φοράει γυαλιά πάρα πολύ καιρό, σε σημείο να έχει ξεχάσει ότι τα φοράει.
Με τον ίδιο τρόπο, η εικόνα που έχουμε για τον κόσμο είναι αυτή που είναι επειδή έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από τα δικά του γυαλιά ο καθένας. Ωστόσο, αν θέλουμε κάτι πραγματικά να αλλάξει σήμερα, χρειάζεται να πετάξουμε τα παλιά γυαλιά και να αποκτήσουμε νέα. Μια νέα οπτική όσον αφορά τον κόσμο και τον εαυτό μας, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη γέννηση κάτι νέου μέσα μας...
Αυτή τη νέα οπτική και τη δυνατότητα της εσωτερικής ελευθερίας που μας ανοίγει, θα έχουμε την ευκαιρία να διερευνήσουμε με τον Στέφανο Ελμάζη, συγγραφέα, εκδότη-διευθυντή του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ και των εκδόσεων Αρχέτυπο, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 8 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο Αρχέτυπο, Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Θεσσαλονίκη (2310 429200).

 

Είσοδος ελεύθερη. 

Πισω στην κορυφη