Εργαστήρι Βιβλιοθεραπείας

ergastiri bibliotherapeias

Το βιβλιοπωλείο ΑΡΧΕΤΥΠΟ παρουσιάζει το πρώτο

 

Εργαστήρι Βιβλιοθεραπείας
Μαθαίνοντας για τον εαυτό μας και τους άλλους 
μέσα από τη λογοτεχνία

 

Λένε ότι ο Θεός έδωσε στα πουλιά φτερά για να πετάνε. Για τους ανθρώπους δημιουργήθηκαν τα βιβλία. Οι περισσότεροι μπορούμε να φέρουμε στο μυαλό μας βιβλία που μας έχουν «αγγίξει», που μας έχουν βοηθήσει να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, που μας συγκίνησαν ή μας κράτησαν συντροφιά σε δύσκολες στιγμές.
Η Βιβλιοθεραπεία είναι η αναγνωρισμένη θεραπευτική μέθοδος [διδάσκεται πλέον στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού] που χρησιμοποιεί ως μέσον τα διηγήματα και τις ιστορίες για να μας βοηθήσει να βιώσουμε διαφορετικά, καταστάσεις και συναισθήματα, να ταυτιστούμε με λογοτεχνικούς ήρωες ανακαλύπτοντας στοιχεία και άγνωστες δυνάμεις μέσα μας, να συνδεθούμε με πρωτόγνωρους τρόπους με τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Αυτό το Φθινόπωρο, ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας ξεκινά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του βιβλιοπωλείου Αρχέτυπο, Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, για όσους αγαπούν τα βιβλία και γοητεύονται από την επιστήμη της Ψυχολογίας. 

 

 

Έναρξη: Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, στις 5:00 μ.μ.      
Εισηγήτρια: Χαρά Βλαχοδήμου | Ψυχολόγος ΑΠΘ, Κλινική Υπνοθεραπεύτρια, MSc. Κλινικής Ψυχολογίας, ειδικευμένη στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία
Διάρκεια Μαθημάτων: 8 δίωρα μαθήματα, ένα κάθε εβδομάδα, κάθε Τετάρτη 5-7 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής για όλο το Εργαστήρι 180 €  [θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης]

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το 2310 429200 ή με το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος γι' αυτό κάντε έγκαιρα την κράτησή σας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

 

 

Πισω στην κορυφη