catalogue preview

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

Περιηγηθείτε στις σελίδες του καταλόγου των εκδόσεών μας και ανακαλύψτε τον κόσμο της Αναζήτησης...

δείτε εδώ


bradia afigisis

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη Βραδιά Αφήγησης που διοργανώνουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι εκδόσεις Αρχέτυπο...

περισσότερα εδώ


book-publishing

E-SHOP

Ξεκίνησε η λειτουργία του
νέου μας ηλεκτρονικού καταστήματος! Επισκεφθείτε το ΕΔΩ

ΒΙΒΛΙΑ ΑΡΧΕΤΥΠΟ - ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

100+1 ΣΟΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: Ζεν, Τάο & ο Γελαστός Βούδας

1001 sofes istories tis anatolis 

Ένας ταξιδιώτης που διέσχιζε τα βουνά συνάντησε έναν ηλικιωμένο άντρα που πάλευε να φυτέψει μια μικρή αμυγδαλιά. Γνωρίζοντας πως οι αμυγδαλιές θέλουν πολλά χρόνια για να μεγαλώσουν, είπε στον άντρα: «Μου φαίνεται παράξενο που ένας άντρας στην ηλικία σου φυτεύει ένα δέντρο που αργεί τόσο πολύ να μεγαλώσει!» Και ο γέροντας απάντησε: «Μου αρέσει να ζω τη ζωή μου σύμφωνα με δυο αρχές. Η μια είναι ότι θα ζήσω για πάντα. Η άλλη, ότι αυτή είναι η τελευταία μου μέρα».
Μια συλλογή από τις πιο όμορφες, χιουμοριστικές και διδακτικές ιστορίες από τις αρχαίες πνευματικές παραδόσεις της Ανατολής...

more-info
Περισσότερα...

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΟΥ: Το Κινέζικο Βιβλίο της Ζωής 

Το Μυστικό του Χρυσού Λουλουδιού προέρχεται από τη μυστική παράδοση της αρχαίας Κίνας και μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστό μόνο σε κάποιους κύκλους μυημένων εκεί. Στις αρ­χές του 20ού αιώνα το ανακάλυψε ο κορυφαίος Γερμανός σινολόγος Ρίχαρντ Βίλχελμ, το μετέφρασε και εκδόθηκε για πρώτη φορά στα γερμανικά... to mistiko toy xrisou louloudiou sosto  
more-info
Περισσότερα...

ΑΒΑΤΟΝ 135 | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2014


abaton  135
 

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
Πώς το Κυνήγι των Μαγισσών
γέννησε το Δυτικό Καπιταλισμό
Ο Άγνωστος Κύκλος των 200 Ετών • Ο Αμείλικτος Πόλεμος πριν το Τέλος (το 2060;)

Τι φέρνει στο νου σας η λέξη «μάγισσα»; Μια άσχημη, ηλικιωμένη γυναίκα με μυτερό καπέλο και σκούπα; Μια γυναίκα του ευρωπαϊκού Μεσαίωνα, εντυπωσιακή αλλά επικίνδυνη; Όποια εικόνα και να σας γεννά, το σίγουρο είναι πως δεν θα την συσχετίζατε ποτέ με τη γέννηση του Καπιταλισμού, του οικονομικού συστήματος που αναδύθηκε λίγο πριν την εκβιομηχάνιση της Δύσης και κυριαρχεί έκτοτε έως σήμερα. Κι όμως, το γεγονός ότι ο Καπιταλισμός θεσμοθετήθηκε την εποχή που η υστερία ενάντια στις μάγισσες έφτανε στο αποκορύφωμά της, δεν φαίνεται να είναι τυχαίο. Αντίθετα, οι σύγχρονοι ερευνητές βλέπουν μια σχέση που φτάνει ως τις μέρες μας και μας επηρεάζει άμεσα, και μάλιστα με τρόπους που δεν φανταζόμαστε. Για μια ακόμη φορά, η αλήθεια μοιάζει πολύ πιο σοκαριστική από κάθε θεωρία συνωμοσίας!

Επίσης διαβάστε: Οι 5 Νόμοι που Ορίζουν τις Σχέσεις μας • Η Ίαση στην Αρχαία Ελλάδα & Οι Μυστικές Διαστάσεις της Θεραπείας • Game of Thrones: Μια Πρόβλεψη του Κόσμου που Έρχεται; • Εξωθεολογία: Υπάρχουν Εκκλησίες στο Διάστημα; • Εκεί που Ανοίγει η Ψυχή: Αναζητώντας τον Προσωπικό μας Ιερό Χώρο • 8 Άγνωστοι Θεοί των Αρχαίων Ελλήνων: Μαθήματα Ζωής από Ένα Χαμένο Πάνθεον • Η Λυτρωτική Δύναμη του Χιούμορ • Η Θαυμαστή Ανακάλυψη του Πήτερ Ουσπένσκι κ.α.

Στα περίπτερα της Ελλάδας και στην Κύπρο.

more-info
Περισσότερα...

Απαγορευμένη Ιστορία Νο 14

ai14 apokrifes istories 

ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οχτώ αρχετυπικές αφηγήσεις από όλο τον κόσμο, που διαχρονικά υποδεικνύουν το δρόμο για ένα μεγάλο μυστικό. Ιστορίες που αποτυπώνονται στο συλλογικό μας ασυνείδητο και επιβιώνουν ανά τους αιώνες, εμφανίζονται ξανά και ξανά σε καινούριες ενσαρ­κώσεις, ιστορίες που μας ακολουθούν μέχρι να πάρουμε το μή­νυμά τους.

 

more-info
Περισσότερα...
Πισω στην κορυφη