fvto geniki archetypo

ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

Περιηγηθείτε στον κατάλογο μας  και ανακαλύψτε τον κόσμο της Αναζήτησης...

Δείτε εδώ


nasa-earth-rounding-sun-high-wallpapers

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΙΑ ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΓΝΗΣΙΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

 

του Παναγιώτη Λιβιεράτου

 

Περισσότερα εδώ 


book-publishing

E-SHOP

Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ΕΔΩ

Σύντομα από τις Εκδόσεις Αρχέτυπο

 

ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΥΛΚΟΥΡΑΣ

Ένας παραμυθάς, ένα βέλος κι ένα μπλουζ. Αρκούν για να φτάσεις στη φώτιση; Ο συγγραφέας και σύμβουλος έκδοσης του ΑΒΑΤΟΝ Ιορδάνης Πουλκούρας συγκεντρώνει μια σειρά από ιστορίες, περιηγήσεις και αφηγήσεις, από τη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα μέχρι το Παρίσι του '68 και από την Καρκασόν ως τη Νέα Υόρκη, χαρτογραφώντας έτσι ένα μεθυσμένο μονοπάτι, άλλοτε ξεχασμένο από καιρό και άλλοτε απάτητο ακόμα. Και ο αναγνώστης ταξιδεύει μαζί του, μαθαίνοντας ιστορίες για τα όνειρα των ιθαγενών και το καμπαλιστικό Άλεφ, το τελευταίο τσιγάρο και τη μεταφυσική του καφέ, για φοίνικες και γκόλεμ. Ένα βιβλίο-απόσταγμα μιας μακριάς πορείας στη σοφία του κόσμου.

___________________________________________________________________________

Το Δεύτερο Βιβλίο Από τη Νέα Σειρά Αστυνομικού Μυστηρίου Fedora!

Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ (FELO DE SE)

RICHARD AUSTIN FREEMAN

Μετάφραση: Αλέξανδρος Μυροφορίδης

Στο δεύτερο μυθιστόρημα της σειράς αστυνομικού μυστηρίου Fedora καλωσορίζουμε την παρθενική εμφάνιση του πρωτοπόρου Βρετανού συγγραφέα Richard Austin Freeman στην Ελλάδα με ένα κλασικό detective story του 1937, που συνοδεύεται από τα εξαιρετικά συγγραφικά του γνωρίσματα. Γνωρίστε την ευφυέστατη «ανεστραμμένη αστυνομική ιστορία», μία ενδιαφέρουσα νέα μέθοδο πλοκής που επινόησε ο Freeman, και έναν θρυλικό ντέντεκτιβ, τον γιατρό-εγκληματολόγο Dr. John Evelyn Thorndyke με τις πρωτοπόρες ερευνητικές διαδικασίες του. Ο Freeman θεωρείται μαιτρ της βρετανικής αστυνομικής λογοτεχνίας, το “Inverted detective story” δημιούργησε τη δική του σχολή, με πολλά και ποικίλα δείγματα στη λογοτεχνία μέχρι σήμερα.

Στο Felo De Se, η εκ πρώτης όψεως τυπική υπόθεση αυτοκτονίας στο Λονδίνο του μεσοπολέμου, αποτελεί το παρασκήνιο ενός απίστευτου εγκλήματος. Οι σκοτεινοί δρόμοι της αγγλικής πρωτεύουσας, κρησφύγετα του τζόγου που εκμεταλλεύεται ο υπόκοσμος, τα σκοτεινά σοκάκια του Σίτυ αποτελούν τον χώρο μιας αφήγησης με αλλεπάλληλες ανατροπές, ένα αριστουργηματικά σχεδιασμένο παιχνίδι του μυαλού, μία κατακερματισμένη ιστορία που αναζητά τον κατάλληλο άνθρωπο για την επανασύνθεσή της. Άλλωστε, όπως αναφέρει κατά λέξη ο αφηγητής-συνεργάτης του Dr. Thorndyke στις σελίδες του βιβλίου, Dr. Cristopher Jervis: «Καμία από τις υποθέσεις του Thorndyke δεν ξεκίνησε ποτέ με τόσο περιορισμένες ελπίδες και λίγες εξελίχθηκαν με τόσο εκπληκτικό τρόπο».


 

ΣΚΟΠΟΣ & ΕΠΙΘΥΜΙΑ

 

ALSTAVELEY

 

Από την AnnieLouStaveley, μια από τις σημαντικές μαθήτριες του Γκουρτζίεφ,  ένα σπάνιο κείμενο που μιλάει για τη δύναμη της επιθυμίας και πώς αυτή μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων μας τόσο στο καθημερινό επίπεδο, όσο και σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης.

 


ΜΥΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ

Συλλογικό

Από τα τελετουργικά των Σλάβων στα πειράματα της ΕΣΣΔ και από τον Νίκολας Ρόεριχ στους Νέο-ορθόδοξους, η Μυστική Ρωσία αποτελεί μια πλήρη, διεισδυτικήκαι συναρπαστική καταγραφή της ιστορίας της θρησκείας, του μυστικισμού και της μαγείας στη Ρωσία, γραμμένη από τους πλέον ειδικούς, ένα επιτελείο κορυφαίων ξένων επιστημόνων και ιστορικών. Ένα μοναδικό βιβλίο!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΣΟΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (προσωρινός τίτλος)

Στέφανος Ελμάζης

Μια συλλογή από σοφές ιστορίες από τις παραδόσεις των λαών όλου του κόσμου, που η καθεμία μεταφέρει ένα σημαντικό πνευματικό μήνυμα, συχνά με αλληγορικό και χιουμοριστικό τρόπο, λειτουργώντας ως ένας διαφορετικός οδηγός για την καθημερινότητά μας, αποκαλύπτοντας κάτι από τη μαγεία και την ομορφιά της ζωής.

Κυκλοφορία Αρχές Δεκεμβρίου 2018

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

ΠΗΤΕΡ ΟΥΣΠΕΝΣΚΙ

Τι είναι τα αρνητικά ή καταστροφικά συναισθήματα, όπως το μίσος, ο φόβος, ο θυμός, η ζήλια κοκ.; Πώς δημιουργούνται, πώς εκδηλώνονται και γιατί; Τι κρύβουν και, κυρίως, πώς μπορούν να τιθασευτούν και ακόμη να εξαλειφθούν; Μια σημαντική πρακτική μελέτη του σπουδαίου στοχαστή και πνευματικού δασκάλου Πήτερ Ουσπένσκι.

Πισω στην κορυφη